maandag 25 april 2011

De voorbereiding is zo goed als klaar

Het prachtige paasweekend hebben we gebruikt om de voorbereidingen voor onze reis naar Scandinavië zo goed als af te ronden. In de wintermaanden veel gelezen, kaarten bestudeerd en routes in de plotter ingevoerd. De laatste weken hebben we vooral de “techniek” aangepakt. Dit weekend hebben we met hulp van Franc een nieuwe verwarming ingebouwd. Geen overbodige luxe, want in de Oostzee kan het in mei en juni nog heel fris zijn. Dat was nog even spannend omdat de aflevering lang op zich liet wachten. Ook heeft de navtex een plekje gekregen en zo zijn we onderweg verzekerd van nautische informatie. Vandaag heeft Debby (zie www.boomerangsails.nl) ruim twee uur besteed om dit blog en aanverwante zaken in orde te maken. Daar zijn wij heel blij mee, want op deze wijze kun je ons tijdens onze reis volgen en als je wilt reacties plaatsen.

 

In het weekend van 7 en 8 mei vertrekken we. Met John, Paul en Martie vaar ik (Joost) onze boot over naar Kiel of nog wat oostelijker. Maar dat zal afhangen van het weer. Karin komt vrijdag de 13e (het moest zo uitkomen) met onze auto naar de plek waar we zijn en dan kan de bemanning weer terug naar huis. Wij varen dan samen verder en willen in een paar grote stappen naar Stockholm varen om vervolgens op het gemak terug te komen. Daarmee volgen we de raad van velen op: “vaar zo snel mogelijk naar je bestemming en doe het op de terugweg lekker rustig en geniet!”

 

5 opmerkingen:

  1. Hey Karin & Joost,

    Behouden vaart zullen we maar zeggen. Leuk en hip om jullie op deze wijze te kunnen volgen, zullen we zeker doen.
    Heel veel plezier de komende 2 maanden (niet normaal!) :-)

    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel plezier en succes met het blog! Geniet van het mooie Scandinavië!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ella en Gerard1 mei 2011 om 22:02

    Hoi Karin en Joost, Ella en ik wensen jullie een veilige reis en heeeeel veeel plezier. Uiteraard ben ik knap jaloers op Paul, oftewel ik baal als een stekkertje dat ik mij moest afmelden voor de trip naar Kiel. But first things first, dus ik had geen echte keus.
    Maak er een mooie trainingstocht van en daarna ligt de wereld open voor jullie.
    We blijven jullie volgen.
    Hartelijke groet,
    Ella en Gerard

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heej Joost,

    "En dan zeilen jongen, kop in de zon, haren in de wind!" ... dat is tekst uit een reclamespotje voor mensen die met pensioen gaan. Jij niet, jij gaat niet op je pensioen wachten, een hele goeie actie!

    Maak er een bijzondere reis van, waar je nog heel lang op terug kunt kijken, ook als je met pensioen bent!

    Ik wens jullie een super'tijd' toe! Dat niet de tijd, maar de elementen jullie dagen mogen bepalen.

    So long, sailer! Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ahoi zeelieden,
    Zo te zien hebben jullie de draad helemaal opgepakt. Super, geniet ervan. Hoe is het weer daar momenteel in het noorden? Hopelijk hebben jullie de wind aan jullie zijde; niet te veel, niet te weinig, net genoeg om er een mooie vaart in te houden. Blijf alert op lastige stukken, we zien jullie graag weer heelhuids terug om de reiservaringen met jullie te kunnen delen, onder het genot van een goed glas Chardonnay ... Bon vent en dikke kus! Charlotte en Raoul

    BeantwoordenVerwijderen