woensdag 18 mei 2011

Vandaag naar Bornholm gevaren

Vanmorgen ging om 05.15 uur de wekker en een half uurtje later waren we op weg. Waar wij in het vorige berichtje over spraken - de nauwe geultjes van en naar Hiddensee hebben we vanochtend gemerkt. Een klein stuurfoutje en we zaten vast. Even achteruit slaan en we konden onze weg vervolgen. Echt opletten dus in dit vaargebied!

Was er voor vandaag zuidwest 4 voorspeld - een heerlijk windje om voor het lapje naar Bornholm te zeilen - het werd echter vrijwel de hele trip zuidoost 2. Dus weer een lange dag motoren. Morgen gaan we naar Hanö een heel klein eilandje onder de Zweedse zuidkust. Er wonen slechts 100 mensen. We zijn erg benieuwd want alle boeken beschrijven het als een idyllisch oord.

Op de terugweg gaan we zeker Bornholm aandoen, want dit Deense eiland is erg fraai. Van veel vrienden hebben we hier de verhalen over gehoord. Eerst verder richting ons einddoel Stockholm.

2 opmerkingen:

  1. Hano is echt leuk. Lekker klauteren als gemsen op een berg, herten zoeken en leuk eten in een klein restaurantje. Vooral genieten van de rust, want er is geen verkeer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Viel je thee niet om toen je aan de grond liep?

    Veel plezier!

    John

    BeantwoordenVerwijderen